Aanvullende adviezen

Gewoon eten

Ook al gebruikt u sondevoeding, gewoon eten blijft in sommige gevallen mogelijk. Juist als u sondevoeding’s nachts als bijvoeding gebruikt, kunt u overdag gewoon eten. Overleg de mogelijkheden met uw arts of dietist.

Stoppen met sondevoeding

Het is te allen tijde belangrijk om voldoende voeding binnen te krijgen. Zijn er problemen rondom de sondevoeding bespreek deze dan eerst met uw arts of zorgverlener. In de meeste gevallen zijn er oplossingen. Stop nooit zelfstandig met sondevoeding. Stem altijd eerst af met uw arts of dietist of u voldoende voeding binnen kunt krijgen via een normaal dieet.

Als u terug gaat naar een normaal dieet, is het belangrijk om sondevoeding af te bouwen en het normale dieet op te bouwen.

Vergoeding

Nutrison sondevoeding en toedieningsmaterialen komen in aanmerking voor vergoeding.* Uw arts of dietist kan u hierover meer informatie geven.

Advies & informatie

Uitgebreide instructiekaarten over de sondes, pomp en toedieningssystemen zijn te verkrijgen via Nutricia Medische Voedingsservice. Voor meer informatie of een persoonlijk advies, raadpleeg de dietisten van Nutricia Medische Voedingsservice via www.nutriciamedischevoeding.nl of bel gratis 0800 - 0223322 (op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur).

Voor meer informatie kunt u ook terecht op:
www.sondevoedingthuis.nl
www.nutriciaflocare.com