Sondevoeding thuis

De verblijfsduur in het ziekenhuis is over het algemeen kort. De behandeling en verder herstel wordt thuis voortgezet. Vaak kan de (sondevoedings)patiënt bij ontslag uit het ziekenhuis nog niet voldoende eten en is het gewenste gewicht niet of nog onvoldoende gehaald. De dieetbehandeling met sondevoeding kan ook eenvoudig thuis worden voortgezet.


De diëtist of verpleegkundige zorgt voor een goede overdracht naar de thuissituatie. Een facilitair bedrijf als bijvoorbeeld Sorgente en Tefa, zorgt dat de juiste voeding en materialen thuis worden afgeleverd. Tevens kan een verpleegkundige instructie geven over hoe de voedingspomp werkt, hoe de toedieningssystemen moeten worden gebruikt en hoe de sondevoeding kan worden aangesloten. Ook kunt u bij problemen of vragen contact opnemen met het facilitair bedrijf. 

Sondevoeding thuis toedienen is eenvoudig en na een aantal dagen wordt het routine. Het kan eenvoudig worden ingepast in het leven van alledag. Er zijn verschillende manieren om sondevoeding toe te dienen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u in overleg met arts of diëtist bepalen welke manier het beste bij u past.

Voor voedingskundige vragen, advies of ondersteuning, kunt u contact opnemen met uw behandelend diëtist of met de ervaren diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice.