Waarom sondevoeding voor mijn kind?

Deze informatie is speciaal geschikt voor ouders met een ernstig meervoudig beperkt kind.

Kinderen met een ernstig meervoudige beperking hebben vaak te maken met diverse voedingsproblemen.

Voedingsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals reflux of problemen die te maken hebben met kauwen en slikken. Dit kan ervoor zorgen dat uw kind met de normale voeding niet alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft om zich te ontwikkelen.

Veel ouders die sondevoeding overwegen, na advies van de kinderarts of diëtist, zijn in het begin verdrietig en angstig voor het verlies van de bijzondere band met hun kind. Ze zijn bang dat ze hun kind de vreugde van het eten afnemen. 

Bij de voedingsproblemen van uw kind zal elke beslissing moeilijk en onzeker zijn. Maar de uitdagingen die u op dit moment al bent aangegaan betekenen echter dat zowel u als uw kind al sterker zijn geworden.

Liefde en steun uit uw directe omgeving is onmisbaar. Neem ook de tijd om te bedenken wat het beste is voor uw kind. De bijzondere band tussen u en uw kind zal nooit verdwijnen. U blijft altijd samen momenten delen en genieten van elkaar.

“Ik wil hem gewoon weer laten lachen’’

"Hij kan zoveel kleine dingetjes doen die tonen dat hij van ons houdt en dat hij blij is... hij kan geweldig giechelen"

Sondevoeding kan een optie zijn wanneer voeden via de mond te moeilijk wordt, maar het lichaam wel meer voedingsstoffen nodig heeft.