Sondevoeding in het dagelijks leven

Wat betekent sondevoeding voor het gezinsleven?

Veel ouders, die nog een beslissing moeten nemen, maken zich zorgen over de invloed die sondevoeding op hun dagelijks gezinsleven zal hebben.

"Kunnen we nog naar het park?"
"Kunnen we nog uit eten?"
"Kunnen we nog op vakantie?"
"Kunnen we nog naar het strand om te zwemmen?"

Dat zijn belangrijke vragen, die positief beantwoord kunnen worden.


De sociale aspecten van uw gezinsleven kunnen gewoon door blijven gaan zodra de sonde is geplaatst bij uw kind. Voor alle activiteiten buitenshuis raden we u wel aan om van tevoren met de arts of diëtist van uw kind te overleggen.

"Ik vind het heerlijk wanneer mijn dochter en ik Sara samen eten geven. Zo kan ik tijd met mijn hele gezin doorbrengen."

Sommige ouders combineren kleine hoeveelheden normale voeding met sondevoeding. Hierdoor kan uw kind gewoon samen met het gezin aan tafel zitten en van verschillende soorten eten genieten. Bovendien blijft uw kind zo zijn mondspieren trainen en ontwikkelen.

Overleg altijd met uw arts of diëtist over de mogelijkheden met gewone voeding.

Hoe kan mijn kind toch naar buiten/weg terwijl hij gelijktijdig sondevoeding krijgt?

Door de voedingspomp in een speciale rugzak voor sondevoeding te doen, kan uw kind buiten spelen of naar school en opvang zoals hij gewend is. De pomp is in alle standen te gebruiken dus zal het spelen geen alarm geven. Ook wanneer uw kind met een rolstoel naar buiten gaat, kan deze rugzak goed aan de stoel gehangen worden zodat alles mee kan.